Image

Om


Avsikten med styrkeprogram.se är bland annat att sprida kunskap om styrketräning och dess positiva hälsoeffekter. Ytterligare avsikt med webbsidan är att lyfta fram ett antal färdiga styrketräningsprogram för att göra det enklare för nybörjare att komma igång med styrketräning. De som redan är igång med styrketräning kan förhoppningsvis finna inspiration i något av programmen som finns på denna webbsida.

Information om hur programmen är upplagda har hämtats från flera olika källor: dels ifrån litteratur ibland skriven av skaparna av programmen, men även från olika källor på internet. Eftersom det verkar existera flera olika varianter på ett flertal av programmen kan det finnas avvikelser mellan vilka övningar som ingår i programmet enligt flera olika källor. Dock ska själva grundprincipen i de olika programmen vara genomgående densamma oavsett källa.

Vi letar vidare efter fler färdiga styrketräningsprogram att skriva om och kommer att uppdatera sidan med nya sådana efterhand.

Förhoppningsvis finns det något program som passar eller åtminstone inspirerar just dig till att ta din träning ytterligare en nivå.

Om du vill komma i kontakt går det bra att maila till info@styrkeprogram.se


Varför styrketräning?

Anledningarna till att ägna sig åt styrketräning är många och vetenskapen har konstaterat flera fördelar med styrketräning.

Oavsett om det gäller hälsa, livskvalité, hjärnkapacitet, prestation eller om du bara vill förbättra ditt utseende så kan styrketräning hjälpa dig.

Läs mer